Поиск по этому блогу

четверг, 16 декабря 2010 г.

Завдання 3

Ім'я Святослав споконвічно слов'янське. Утворено з двох слів: «свята» (або «світла») і «слава». Ім'я Святослав рідко використовувалося на Русі. Так називали дітей, що народилися в іменитих сім'ях, які принесли народові щастя, успіх, світ. Святослав — працелюбна і талановита людина. Володіє природженим тактом і делікатністю, проте легко ранимо і образливий. Ці якості заставляють Святослава бути дуже обережним у виборі дружини. Тому одружується він, як правило, пізно, повністю переконавшись, що не помилився в своєму виборі. Святослав готовий поступитися, якщо це йому потрібно, але уміє твердо стояти на своєму. Він людина мирна, безконфліктна.

Володимир Від старослов'янського — володіти світом.Володю з дитинства відрізняє допитливість і уміння застосувати до всього свої знання, в нім є схильність до ризику і деяка авантюрістічность характеру. До того ж він завжди верховодить. Поки малий, слухає ради батьків, зростає — теж вислухає, але поступить по-своєму.Може стати завзятим картярем.У школі і інституті зазвичай добре опановує технічні науки, проте наполегливим навчанням віддає перевагу над активним заняттям суспільною діяльністю. Ніколи  ні з ким відкрито не конфліктує, старанно обходить гострі кути. Володимири цінують комфорт, люблять дорогі красиві меблі і затишніше відчувають себе в кімнаті, де багато килимів. Чистьохи, можливо, тому протестують проти того, щоб в будинку були домашні тварини.


Ярослав Від старослов'янського «ярий, слава», славлячий Ярілу — бога Сонця. Ярослав найчастіше схожий на матір, хоча по характеру ближче до батька. Не дивлячись на властиве Ярославу упертість, навіть настирность, він легко піддається впливу тих, що оточують: батьків, друзів, вчителів, так що зростає таким, яким його зроблять.Але і дорослий Ярослав схильний до впливу середовища, хоча і не в такій мірі. Він добрий і чутливий, любить дітей, тварин, квіти і одночасно може виявитися раптом невиправдано жорстоким.Ярослава відрізняє прагнення докопатися до сенсу життя, дійти до самої суті. Одні намагаються це зробити за допомогою науки, пішовши в неї з головою, інші присвячують себе служінню Богові, стають священнослужителями. Зрозуміло, є серед них люди і інших професій: вчителі, інженери, музиканти, письменники, просто робочі, але професія не заважає їм так само глибоко цікавитися таємницями всесвіту, постаратися зрозуміти, для чого і навіщо вони існують. У будь-якому випадку це талановиті люди, причому дуже   витончені і ранимі.


 Богдан Від старослов'янської - даний богами.
Богдан часто буває довгоочікуваною, пізнім і єдиним дитиною. Батьки, хочуть вони того чи ні, часто дають це ім'я тим дітям, чия поява на світ була пов'язано з великими тривогами і страхом. Дорослий Богдан - це спокійний, знаючий собі ціну чоловік. У ньому помітне прагнення добре і грунтовно влаштуватися в житті. Може деколи досягти високої майстерності в професії, досить конкретної, не вимагає натхнення і імпровізації. З оточуючими кілька замкнутий і сухуватий. Скупим. З «зимових» іноді виходять художники, музиканти, воєначальники, історики.
У сімейному життя Богдан прагне до безумовного лідерства. У дружині понад усе цінує покірність, «тримає її в строгості», навіть здатний гримнути на неї в присутності сторонніх людей. Такий він не тільки з дружиною. Багато хто помічає в ньому зарозумілість і категоричність, не завжди доречні принциповість і впертість.


Миросла  Слов'янське - «мир і слава».
Вже з дитинства наполеглива, але часто буває впертою, зухвалою, галасливої і бешкетний; як грає, але і б'ється з хлопчаками. Вчиться не дуже добре, але зовсім не тому, що не здатна: сперечається з вчителями, не слухає батьків, не допомагає по будинку.
Вирісши, стає спокійніше, більш приємною у спілкуванні, стриманіше, ніж у дитинстві. З характеру зникають такі негативні риси як різкість і звичка сперечатися по кожній дрібниці. Вона залишається такою ж впертою, але вміє визнавати свою неправоту. Це жвава, гостра на мову жінка, яка не полізе за словом у кишеню.
Мирослава наполеглива і честолюбна, завжди намагається досягти кращих результатів. Вона професіонал у своїй справі і прекрасний працівник, часто робить запаморочливу кар'єру завдяки своїм знанням, здібностям і працьовитості, а так само вмінню ладити з людьми. Остання якість ця жінка набуває вже будучи дорослою.


 Любомир - «любов і мир» (слав.)
У ранньому дитинстві розташований до простудних захворювань. Однак це ж робить його капризним і розпещеним хлопчиком, хоча батьки його всіляко оберігають, надмірно опікуються.
Дуже лагідний, уважний дитина. Сімейні урочистості для нього - справжнє свято.
Ніколи не забуває привітати з днем народження маму чи бабусю. Пам'ятає всі дати. З однолітками привітний, ненав'язливий. Йому подобаються рухливі ігри на свіжому повітрі. Вразливий, не слід його лякати, він довго пам'ятає страшні розповіді, дуже боїться залишатися одна вдома. У школі чудово вчиться, завжди в перших рядах. У класі лідер, користується повагою в однокласників, серед однолітків відчуває себе краще, ніж серед дорослих. Охоче допомагає товаришам. Віддає перевагу інтелектуальні ігри, кросворди, шаради. Може годинами кататися на велосипеді. Багато читає, більше за все любить казки.


 Людмила Від старорусского «людям мила».
У Людмил з дитинства проявляються риси берегині сімейного вогнища. Вона обожнює створювати затишок, всі ляльки в неї одягнені «по погоді», причому вже з п'яти-шести років вона робить їм одяг своїми руками. А от з сестрою дружить погано - Людочка власник за вдачею і повинна бути єдиною господинею у своєму іграшковому царстві. До брата ставиться більш терпимо. Відмінності у відносинах Людмили з сестрою і братом, закладаються з дитинства, добре проглядаються також у дорослих Людмил. Дуже любить суспільство маленьких подружок, лідером у дитячих іграх бути не прагне, але і не йде на поводі у більш активних дітей. Людмили домовитий, уроки домоводства - їх улюблений предмет. Наділені хорошими музичними здібностями, батькам Людмил варто звернути на це увагу. Шкільні та домашні обов'язки виконують старанно, терплячі і посидючі.


В'ячеслав  Від старорусского - велика слава.
Ці хлопчики ростуть здоровані, а народжені взимку, крім того, мають витривалістю і хорошою силою волі. Тому батьки надійдуть абсолютно правильно, якщо віддадуть В'ячеслава в спортивну секцію. У дитинстві важко мириться з несправедливістю; будучи не в змозі захистити скривдженого, маленький В'ячеслав може заплакати, в безсиллі жбурнути якусь річ.
Ця риса збережеться і в у дорослого В'ячеслава. Зіткнувшись з несправедливістю, він може вибухнути, розлютитися, написати заяву про звільнення. Запальність дає знати про себе і в інших ситуаціях. Після спалаху гніву звичайно відчувають почуття незручності, стає більш поступливим.




Комментариев нет:

Отправить комментарий